catalàespanyol


Visites al Castell


 

El magnífic conjunt format pel castell i el grup de cases de pedra que l'envolten, conserva tota l'esplendor i elegància de temps passats i ens transporta a segles endarrera.

El Castell de Montsonís és una magnífica fortalesa integrada en la part alta del petit i tranquil poble de Montsonís, envoltat de terres fèrtils i d'unes meravelloses vistes.

Hem de destacar del conjunt, la superba torre d'homenatge, el preciós finestral d'estil gòtic a la façana principal, les seves àmplies dependències senyorials: sala dels avantpassats, menjador, habitació dels Senyors, ... i els seus ben guardats secrets: habitació sense porta, presó, celler, passadís secret, ...

El Castell de Montsonís, a més de ser pioner en obrir les seves portes al públic, és la Seu de la Fundació “Castells Culturals de Catalunya”, entitat que promou activitats en aquestes antigues fortaleses amb la finalitat de salvaguardar aquest important patrimoni arquitectònic que formen els castells catalans.

VISITES GUIADES:

El Castell de Montsonís va ser construït l'any 1024 per ordre del Comte d'Urgell, Ermengol II. Va estar al llarg dels segles en mans de diversos llinatges, per a arribar, -sempre de pares a fills- a Carles de Montoliu, Baró de l'Albi, trentè Senyor de Montsonís i actual propietari del castell.

Del majestuós edifici destaquen: la magnífica façana exterior, presidida per la torre d'homenatge, l’oratori privat, la cuina, els bancs festejadors, el forn de pa, la presó, el celler, l'habitació reservada als pelegrins, la sala d'armes, la sala dels escuts i la resta de sales on s'exposen tapissos i records d'altres èpoques.

Per a visitants curiosos: les magnífiques vistes des de la torre de l'homenatge, la presó amb les cadenes per als presoners; l'habitació del fugitiu, amb finestra però sense porta; el passadís secret del celler per a fugir en cas de setge.


Horaris visites:

De dilluns a divendres: visita a les 12h i a la 17h

Dissabtes; 12h, 17h, 18h i 19h

DIumenges: 11h, 12h, 13h i 17h

Més informació i reserves al tel. 973 40 20 45.


Altres activitats:

  • Tallers per a nens (“El Món Medieval”, “Arqueria Medieval”, “El Món dels Trobadors”, “Indumentària Medieval”, “Cuina Medieval”, “La petjada de l'Islam”)
  • Celebracions
  • Banquets
  • Presentacions
  • Cursos i Seminaris
  • Reunions
  • Reportatges
  • Anuncis
  • Rodatges
  • Bookcrossing (Zona Oficial a La Botiga de Montsonís)

Castells de Lleida:
Cases rurals, activitats, castells medievals i records per a embolicar.


CALADÍS - CINC, SL.   C/ Major, 7–9   25737 Montsonís (Lleida)   NIF: B-25519034   Tel.973 400 265     info@botigamontsonis.com